2008. április 26., szombat

Helyszínválasztás

Gondolom többen felkapjátok a fejeketek, hogy miért is Tököl. Ez egy hosszú sztori, de megpróbálom röviden összefoglalni.

A dátumelképzelés már megvolt (május 30.), mivel néhány kötelező vendégnek ez volt a legkésőbbi jó májusi dátum, és szeptember lett volna a következő jó idei, az meg messze van, és nem biztos, hogy szép akkor az idő. Nameg nekem nyárra mán asszony kell! :-)

Elkezdtünk "tárgyalni" az önkormányzatokkal, hol van még szabad hely és ki vállalja. Első elképzelés az volt, hogy legyen a szertartás is a vacsora helyszínén, szabadtéren. Ekkor jött az első pofon. Vagy nem vállalják a külső helyszínt, vagy vállalják, de horror áron, vagy vállalják (horror áron) de csak ál-esketést tartanak. Azaz kihoznak egy ál-anyakönyvet, és egy szép színjáték keretében (ill. áfás számla ellenében) leadják a műsort. Na színészkedni mi nem akartunk. Sokmindenkivel beszéltünk:
-II.ker - mivel a Petneházy volt az első ötlet
-V.ker - a Kossuth tér de jó lett volna
-XI. ker - Gellért se csúnya
-IX.ker - Bakáts is szép
-Budafok - félúton mindenkinek
-Csepel - na itt a helyszín a munkásotthon lett volna... tán mégse, de ők csak szombaton vállalnak
-Szigetszentmiklós - óvodai (!!!) ballagás miatt foglalt a terem
-Halásztelek - elsőre ők vállaltak volna mindent, azaz igazi, külsős összeadást, de aztán kiderült, hogy a jegyző mégsem engedi mert már túl sok kitelepülős esküvőjük van idén (???)

Eddig ezek voltak, akik egyáltalán szóbaálltak velünk. Csomó helyen lekezelőek voltak, hárítottak. Valahogy nem is csodálkozom azokon a statisztikákon, hogy kevés a házasságkötés. Sajnos nem jellemző, hogy a "hivatal" megkönnyítse az ifjú pár dolgát.

A másik kemény adat az volt, hogy bár a törvény szerint az "esemény" ingyenes, több helyen igen durva mértékben, különböző jogcímeken súlyos pénzeket kérnek. Oké, hogy nincs ingyen az áram, meg a takarítónő, de azért volt ahol ez a pofátlanság határát többszörösen túllépte.

Végül jött egy ötlet, ha már nem a lakásunkhoz közel, akkor Bp és Szszm környékén is jó valami. Beindult a vidéki kommandó. Jött az ötlet, hogy például Tököl. Angi nekiállt szervezkedni, telefonálni. Az hamar tisztázódott, hogy az időpont szabad, viszont napokig várni kellett a jegyzőre, hogy egyáltalán engedélyezi-e. Elmentünk egyik este megnézni kívülről. Nincs messze a vacsorahelyszíntől. Aztán a személyes beszélgetés során azt is megtapasztaltunk, hogy kedves és együttműködő az anyagkönyvvezető, így pénteken meg is egyeztünk. :-)

Nincsenek megjegyzések: